söndag 19 juli 2009

Semesternaglar


Jag arbetar med livsmedel, så för mig är det strikt förbjudet med målade naglar på jobbet. Så att få måla naglarna har för mig blivit synonymt med semester.
Varje sommar när jag stämplat ut och påbörjar semestern ägnas en (ganska lång) stund åt andäktig manikyr och pedikyr.
Omständigt väljer jag färg och med tungan rätt i mun målas omsorgsfullt naglar och tår i matchande färg.
Flagar lacket är jag raskt där med remover, tar bort och på med nytt.
Jag bär på mina händer en högtidlig påminnelse om sommar och avkoppling.

Jag har två favoritlack som fått följa med några sommrar, ett matt vinrött -Midnight Red och skimmrande mörkrosa - Volcanic Red, båda från Maybelinne.
Denna sommar har ett blåsvart tillkommit - Midnight Blue, även det från Maybelline.
Gillade det så pass att det fick hänga i ett par veckor. Läste sedan i ett av de där glansiga tjejmagasinen att rosa nyanser framhäver solbrännan fint. Så när det var dags att byta växlade jag till min mörkrosa favoritnyans och upptäckte att det faktiskt lyfter fram solbrännan. Men även psoriasis under läkning framhävs - ni vet de där lite ljusare rosaaktiga fläckarna som blir kvar i huden när det fnasiga har läkt ut.
Jag bytte tillbaka blåsvarta naglar igen. Skillnade var säker marginell men jag tyckte det belv bättre så.

Nu är min semester slut och med visst vemod plockar jag ikväll fram removern och gnuggar bort sommaren från mina fingertoppar.




onsdag 8 juli 2009

Semesterglädje

Tillbringade en fantastisk vecka i Plomari, på Lesbos - Grekland. Vi gjorde så lite som möjligt. Blev mest sol och salta havsbad. Mitt eksem blev mycket bättre, det var som om jag tvättade av det dag för dag. Mina ben har inte varit så här bra på fem år. Jag gick till och med ned på ICA i knäkort klänning. En riktig seger för självförtroendet.