tisdag 31 mars 2009

Pappas hallonglass

Jag var på The Body Shop för att införskaffa en ny body butter. I vanliga fall brukar jag köpa det fetaste de har, men nu när jag är lite i bättre i huden fick näsan bestämma. Det blev en Raspberry, den luktar precis som pappas hemmagjorda hallonglass.

torsdag 26 mars 2009

Lyckat smörjskolk










Efter ett överjävligt halvår psoriasis-mässigt sett så har usch-medicinen gett effekt. Förut har jag smörjt med starka kortisonsalvor och badat olja dagligen. Nu har jag hoppat över salvor, krämer och oljebad ett par dagar utan att avlida av klåda efteråt. Yes! Det vänder äntligen.

fredag 13 mars 2009

Raptiva återkallat

För kännedom så är läkemedlet Raptiva återkallat. Raptiva släpptes på marknaden 2004. Nu tycker läkemedelsmyndigheten i Europa EMEA att försäljningstillståndet bör återkallas tillsvidare. Motiveringen är att nyttan inte överväger riskerna behandlingen med Raptiva innebär.
Ca 200 patienter behandlades med Raptiva under 20008 i Sverige.

Källor: Läkemedelsverket Psoriasisförbundet

torsdag 12 mars 2009

Ögonbryn och fransar

Jag har ett arbete där jag går i typ blåställ hela dagarna. Vi börjar dessutom vid okristligt tidiga 06:00. Jag är inte en morgonmänniska så jag prioriterar att få sova en kvart extra och är därför sällan sminkad på jobbet. Tyvärr har jag ljusa ögonbryn och fransar. Så jag ser ofta lite blek och tråkig ut. Har tidigare låtit min frissa färga fransar och bryn åt mig. Jag ser lite piggare och frächare ut då. 

I helgen som gått provade jag för första gången att färga ögonbryn och fransar själv. Lite trixigt,  men jag blev nöjd med resultatet. Jag köpte ett helt vanligt kitt från Depend (ca 90 kr). Instruktionerna var detaljerade och lätta att följa. Är man osäker kan man alltid be en kompis med stadig hand att hjälpa en. 
Det är förstås lite kaxigt mot hyn med färg men du slipper å andra sidan make up-produkt av och på vareviga dag. Så jag tycker detta är ett bra alternativ för oss med känslig hy.

torsdag 5 mars 2009

Le!

"Om man går fort och ler mycket ser ingen att man är ful." - Lasse Åberg

Man är vackrare när man är glad. Plattitydvarning, jag vet. Men att YouTuba roliga videos en dålig dag kan vara värt mycket. Här är några av mina absoluta favoritklipp:

Death! (Vad gör du om liemannen står bakom dig på macken?)

Simon´s Cat (Igenkänningshumor för alla som känner en katt.)

Sleep walking dog (Galet rolig hund, stackaren.)

En annan sida jag gillar är San Diego Zoo. De har en webcam inne hos sina pandor. Att se söta pandor mumsa bambu smälter bort allt dåligt humör.